Sposób przygotowania

Masło ucieramy na pulchną masę ok 40 min.Rozdzielamy żółtka od białek, z białek ubijamy pianę.Do masła dodajemy cukier mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym,ucieramy tak długo aż masa będzie puszysta.Bakalie np rodzynki,migdały śliwki przelewamy wrzątkiem i kroimy na mniejsze kawałki i obtaczamy w mące,następnie dodajemy je do masy i mieszamy.Podłużną formę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą.Ciasto ostrożnie wykładamy do formy i pieczemy w mocno nagrzanym piekarniku ok 60 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo lubię i często piekę keksy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !