Przepis i sposób przygotowania na: pierożki z marmoladą
Ciasto wałkujemy. Szklanką wykrawamy krążki. Nakładamy porcje marmolady i sklejamy jak pierogi. Pieczemy ok. 15 minut w temp. 180 stopni. Studzimy. Oprószamy cukrem pudrem.
twaróg | 20 dag |
mleko | 7 łyżek |
olej | 6 łyżek |
sól | 1/2 łyżeczki |
cukier | 4 łyżki |
jajko | 1 sztuki |
mąka | 40 dag |
drożdże | 5 dag |
marmolada truskawkowa | 1 sztuka |
cukier puder | do smau |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: