Sposób przygotowania

Filet z indyka oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić w kostkę, posypać solą, białym pieprzem oraz słodką papryką. Wymieszać i odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Podsmażyć na odrobinie oleju z pestek winogron. Przełożyć do garnka.

Na patelni zeszklić cebulę pokrojoną w piórka. Dodać plastry pieczarek, posypać solą oraz czarnym pieprzem. Podsmażyć i dodać do indyka.

Makaron lekko podgotować w osolonej wodzie (musi pozostać twardy). Przecedzić.

Za pomocą blendera rozdrobnić krojone pomidory z bazylią i oregano. Gdy osiągniemy idealnie gładką konsystencję - dodać do garnka. Zagotować. Na samym końcu połączyć z makaronem. Całość gotować na małym ogniu, aby składniki \"przeszły\" sobą nawzajem.

Przed podaniem posypać startym serem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    wyborne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    aż ślinka cieknie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Na pewno by mi smakowało:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    fajnie i dobrze zrobione !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetycznie wygląda.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Super przepis!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !