Sposób przygotowania

250 g miękkiego masła roślinnego (takie z kubeczka ze słonecznikiem) miksuję przez kilka chwil mikserem żeby nabrało puszystości dodając pomału ok. 3-4 łyżek cukru pudru. Następnie, cały czas miksując masę, dodaję po 1-2 łyżki gęstego kefiru - polecam Piątnicę albo Krasnystaw. Na tę ilość masła dodaję ok. 200-250g kefiru. Gdy dodamy już wszystek kefir na koniec dodajemy dowolny aromat. Ja preferuję esencję waniliową z prawdziwą wanilią. Takim kremem można napełniać babeczki albo przekładać nim ciasta.

Jeśli ktoś lubi słodsze kremy może dodać więcej cukru.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Z pewnością mi posmakuje, bo na pewno nie jest przesłodzony.Zapisuję w swojej księdze do wypróbowania.
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Ewa, cukru można sobie wsypać mniej lub więcej jeśli ktoś woli
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    dobry pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    podoba mi się:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Magda60

    mnie tez
  • 3
    original
    Opublikowano

    ajres

    dobre
  • 3
    original
    Opublikowano

    ajres

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !