Sposób przygotowania

Wątróbkę umyć, wykroić błonki. Pokroić na kawałki, zalać mlekiem i odstawić w chłodne miejsce na jakąś godzinę.
Po tym czasie wątróbkę wyjąć z mleka, obtoczyć w bułce, wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Smażyć, zmniejszyć ogień.
Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na tłuszczu.
Dodać sól do smaku, dusić, podlać wodą.
Gotową cebulę dodać do wątróbki i dusić dalej z wątróbką.
Wymieszać, przyprawić pieprzem, kucharkiem, według potrzeb solą.
Podawać z chlebem, udekorować cytryną.

SMACZNEGO !!!

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !