Sposób przygotowania

Cukinie pokroić na plastry,posolić i odstawić na kilka minut.Kalafior zblanszować w mocno osolonym wrzątku.Wystudzić i podzielić na różyczki.Żółtka wymieszać z wodą i mlekiem,dodać tyle mąki ,by uzyskać gęste ciasto naleśnikowe.Białka ubić na sztywno i wymieszać delikatnie z ciastem.Doprawić solą,pieprzem.Rozgrzać olej.Kawałki warzyw maczać w cieście i wkładać na tłuszcz.Smażyć z obu stron,na złoty kolor.Po usmażeniu odsączyć na papierowej serwetce.Można podawać polane keczupem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    dla mnie bomba
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Oj ,gdy pomysł ci się uda tworzysz ty prawdziwe cuda...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    smaczne ..
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    ekstra;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    wspaniale to wymysliłaś:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    ciekawy pomysł :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !