Sposób przygotowania

Ryż, pszenicę i orkisz gotować w litrze wody przez 30 minut, pod przykryciem, na średnim ogniu, a następnie pozostawić na 15 minut do spęcznienia. Nie mieszać.
Posiekaną cebule, pomidory, pokrojone w paski warzywa, przyprawy i posiekane zioła podsmażyć na stopionej margarynie, rozprowadzić odrobiną wody i dusić 2-3 minuty. Dodać zboża, osolić i dusić chwilę, a następnie wymieszać ze śmietanką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    basia70

    fajna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    fajny pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !