Sposób przygotowania

Kaczkę oczyścić,umyć i osuszyć.Przyprawić solą,pieprzem,majerankiem,czosnkiem przeciśniętym i ziołami wg.własnego uznania.Odłożyć na noc do lodówki,żeby mięso przeszło przyprawami.Wątróbki oczyścić i bardzo drobno posiekać nożem.Dodać jajko,posiekaną pietruszkę,rodzynki i bułkę tartą.Całość dobrze wymieszać.Do masy dodać miękkie masło,doprawić solą i pieprzem i również zostawić do następnego dnia.Następnego dnia kaczkę nadziać farszem i zaszyć.Włożyć do naczynia żaroodpornego,dolać szklankę wody i piec w nagrzanym piekarniku do 190 st.C ok.2,5 godz.Co jakiś czas odkryć i polać wytwarzającym się sosem.Przed końcem ,odkryć na kilka minut,żeby się przyrumieniła.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !