BOSCH - Odbierz 300 zł

Sposób przygotowania

Kaczkę oczyścić,umyć i osuszyć.Przyprawić solą,pieprzem,majerankiem,czosnkiem przeciśniętym i ziołami wg.własnego uznania.Odłożyć na noc do lodówki,żeby mięso przeszło przyprawami.Wątróbki oczyścić i bardzo drobno posiekać nożem.Dodać jajko,posiekaną pietruszkę,rodzynki i bułkę tartą.Całość dobrze wymieszać.Do masy dodać miękkie masło,doprawić solą i pieprzem i również zostawić do następnego dnia.Następnego dnia kaczkę nadziać farszem i zaszyć.Włożyć do naczynia żaroodpornego,dolać szklankę wody i piec w nagrzanym piekarniku do 190 st.C ok.2,5 godz.Co jakiś czas odkryć i polać wytwarzającym się sosem.Przed końcem ,odkryć na kilka minut,żeby się przyrumieniła.

Komentarze

  • 2
    031
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszna taka kaczka ,palce lizać i prosić o jeszcze.
  • 2
    031
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszna taka kaczka ,palce lizać i prosić o jeszcze.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ostatnio mam chęć na kaczkę jakoś bardziej mi smakuje od kurczaka.
  • 0
    original
    Opublikowano

    rudamonia81

    wyborna kaczuszka
  • 1
    031
    Opublikowano

    IZABELA29

    kaczuszka to teraz rarytas
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszna :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    Oj tak- wyborna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !