Sposób przygotowania

Ryż zalewamy mlekiem z łyżką rozpuszczonego masła,solimy i dusimy na małym ogniu 20 min.Jabłka obieramy usuwamy gniazda nasienne i kroimy na ćwiartki dusimy je w małej ilości wody z cukrem i sokiem z cytryny.Ugotowany ryż mieszamy z żółtkami a z białek i cukru ubijamy pianę.Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i układamy w nim warstwę ryżu,następnie jabłka i znów ryż,wierzch smarujemy pianą z białek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 20 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam ryż więc z przyjemnością pisze się na taką kolacyjkę :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !