Sposób przygotowania

Drożdże rozprowadzić niedużą ilością ciepłego mleka, dodając jedną łyżeczkę mąki. Postawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Następnie dodać do mąki wraz z pozostałymi przyprawami , wyrobić średnio gęste ciasto i pozostawić w cieple do wyrośnięcia. Przyrządzić farsz. Cebule pokroić w półksiężyce i udusić na tłuszczu, dodać soli i pieprzu do smaku. Gdy ciasto już wyrośnie brać po kawałku i na posypanej mąką stolnicy formować placuszki okrągłe wielkości małego talerza, na każdy krążek nakładać po trochę cebuli, zawijać najpierw w rulonik, a następnie, uprzednio posmarowane rozpuszczonym masłem zawijać w kształt muszki ślimakowej. Układać cebulaki ciasno na blasze do pieczenia, zrumienić w piekarniku.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !