Sposób przygotowania

ciasto maślane:
masło 25dkg
mąka 8dkg
ser żółty do posypania 5dkg
papryka 2dkg
mąka do posypania 2dkg

Wykonanie:
Sporządzić ciasto podstawowe i maślane (osobno), rozwałkować- trzykrotnie znowu zwijając i ponownie wałkując. Ostatnie wałkowanie ma mieć 4mm grubości jednego ciasta. Powierzchnię ciasta posypać startym serem z papryką mieloną. nałożyć na ciasto podstawowe ciasto maślane i lekko wwalkować w nie. Nożem kroić paski i skręcać je spiralnie.Piec w gorącym piekarniku ok.15-20minut na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    ciekawy przepis
  • 4
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    super;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !