Sposób przygotowania

Migdały sparzyć, obrać ze skóry, drobno posiekać.
Śliwki, rodzynki, wanilię drobno pokroić.
Wszystko razem włożyć do butelek, zalać spirytusem, zakorkować i odstawić w chłodne miejsce na ok. 2 tygodnie.
Następnie z cukru zrobić karmel, wymieszać z przegotowaną wodą, dodać do spirytusu. Wymieszać.
Przelać przez lejek z watą, dodać orzechówkę, wlać do butelek, zakorkować i pozostawić na ok. tydzień.

SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    proste w wykonaniu - każdy może je zrobić:) na pewno sprobuje!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    pewnie pyszna ta naleweczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !