Sposób przygotowania

Lina zalać gorącą zakwaszoną wodą, sprawić, odciąć głowę, opłukać, lekko posolić, podzielić na dzwonka, zostawić na chwilę. Cebulę obrać, posiekać, przysmażyć na tłuszczu. Warzywa oczyścić, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, razem z cebulą włożyć do rondla, dodać resztę masła, podlać wodą, dusić 5 minut. Do warzyw włożyć rybę. Dolać wino i pozostałą wodę ze sparzenia lina. Osolić, oprószyć papryką i pieprzem. Dusić pod przykryciem 20 minut, zalać śmietaną. Nie mieszać, lekko potrząsnąć rondlem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !