Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa czyli \'Ulubiona\' z makaronem
Skrzydełka dokładnie myjemy pod bierzącą woda,
wrzucamy do garnka zalewamy zimna woda.
Warzywa obieramy,również myjemy kroimy na kawałki ( jak kto lubi) Małą obraną,umytą cebulke dodajemy w całości
dodajemy do wywaru.(doprawiamy sola,pieprzem i kostką rosołową) Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości warzyw i mieska.Dodajemy przecier pomidorowy( gotujemy do rozpuszczenia sie jego) Następnie mieszamy mąke z wodą i śmietaną energicznie żeby nam sie kluchy nie porobiły.
Wlewamy do wywaru mieszając.Gotujemy ok. 3 minutki i mozemy wykładac na miseczki wczesniej ugotowany makaron,polewając zupką.
Dekorujemy pokrojoną drobno natką pietruszki.
SMACZNEGO :-)
Córcia lubi gruby makaron a ja cieniutki.Więc poszłyśmy na kompromis i ugotowałyśmy grubsze wstążki ^^