Sposób przygotowania

Mięso oczyścić z błon i kości, pokroić. Bułkę namoczyć w wodzie. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. mięso, odciśniętą bułkę i cebulę zemleć. Do zmielonej masy dodać jaja i przyprawy, wymieszać. Z masy mięsnej formować podłużne kotleciki. Do wąskiej formy wlać część oleju, umieścić w niej pieczeń, polać pozostałym olejem. Piec w nagrzanym piekarniku. Pod koniec pieczenia dodać sos: cebulę drobno pokroić i udusić na tłuszczu. Koncentrat dodać do cebuli i dusić pod przykryciem. Zimny wywar rozmieszać z mąką, dodać do sosu i zagotować. Dodać śmietanę i przyprawy.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !