Sposób przygotowania

Przygotować farsz: Bułkę namoczyć w mleku. Tłuszcz rozetrzeć z żółtkiem, dodać wyciśniętą bułkę, posiekaną natkę, sól i ponownie rozetrzeć. Białko ubić na pianę, dodać do bułki i wymieszać. Oczyszczonego kurczaka opłukać, natrzeć solą i przyprawami, wypełnić farszem, zaszyć. Włożyć do brytfanny, obłożyć plastrami słoniny, wstawić do gorącego piekarnika. Piec początkowo na bardzo silnym ogniu- przez 15 minut, następnie zmniejszyć płomień i dopiec, polewając w miarę potrzeby sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Fajny pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !