Sposób przygotowania

Wykrojone z piersi kury filety rozbić, uformować na okrągło, posolić, oprószyć mąką, maczać w jajku, panierować w bułce tartej, smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu, pod koniec smażenia dodać maslo.

Komentarze

  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    fajna nazwa ;-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Danuta_Prorok

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    dziwna nazwa ale smakowac poeinno
  • 3
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    ciekawe
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    \"Antrykot – mięso z tuszy wołowej (z tak zwanej górnicy), lub cielęcej (z tak zwanej górki). Długi mięsień wzdłuż kręgosłupa przyrastający do kręgów piersiowych a od dołu do żeber, z warstwą tłuszczu i powięzi. Również kotlet z wymienionego bitego mięsa.\" Jak to sie ma do kurczaka?! Kategoria: Mięsa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !