Sposób przygotowania

Boczek kroimy w paski. Z jednej strony posypujemy przyprawą do steków, z drugiej tymiankiem lub cząbrem. Lekko przyciskamy dłonią przyprawy, aby się trzymała boczku i grillujemy. Jedno z najprostszych i najsmaczniejszych dań z grilla. Oczywiście przyprawy mogą być dowolne. Idea jest taka, aby z jednej strony była przyprawa zawierająca sól, a z drugiej ziołowa. Zaczynamy grillować od strony \"słonej\". Wytapiający się tłuszcz wsiąknie trochę w zioła ochroni przyprawę ziołową przed zwęgleniem, gdy będzie grillowali boczusia z drugiej strony.

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    nie dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    u mnie boczek bez względu czy świeży czy wędzony smakuje każdemu
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolajka

    szkoda, ze nie ma pogody...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    niebawem posmakuje :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    niebawem posmakuje :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    właśnie testuje cząber, a taki boczuś to wsam raz dla mojego męża;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    kto nie lubi boczusiu z grilla:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pyszny boczuś i szkoda tylko, że sezon grillowy już za nami....
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Szkoda, że już pogoda niezbyt grillowa :(
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    taki boczuś to przysmak mojego męża:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    natii3624

    mniam! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renia1

    pyszna zakąska, do zrobienia w nastepnym sezonie grillowym

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !