Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry 0,5 cm,rozkładamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia skrapiamy oliwą i lekko solimy.Pieczemy 30 min w tem 200 stopni.Avocado przekrajamy na pół usuwamy pestki i obieramy miąższ miksujemy na puree.Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do musu z avocado,chilli kroimy na pół usuwamy pestki,pomidory myjemy,figi obieramy,rozdrabniamy i mieszamy z musem.Do śmietany dodajemy kolendrę i przyprawiamy solą.Podajemy oddzielnie do ziemniaków i salsy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    iza15

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !