Sposób przygotowania

6 jaj rozdziel na białka i żółtka. żółtka przełóż do miski dodaj 2 jajka i połowe cukru. ubij na gęstą pianę.Dodaj mąkę i proszek dopieczenia i dokładnie wymieszaj. Białka ubij z resztą cukru. Papier do pieczenia złóż na 3 różne części. Każdą z tych części też złóż na 3 równe części. Na papierze powstaną zagięcia, które stworzą 9 idealnie róznych pasków. Używając rękawa kuchennego wyciśnij maeę bezową na 5 pasów na papierze do pieczenia. Pomiędzy pasy z bezy nałóż łyżką cisto biszkoptowe. Wstaw na 15 min. do piekarnika. Pokrój płat na 3 równe części.
Ubij śmietanę z usztywniaczem, cukrem pudrem i kawą. Na półmisku ułóż pierwszy płat ciasta papierem do góry i delikatnie go zedrzyj. Cienko rozsmaruj dżemem i nałóż warstwę bitej śmietany. Ułóż następną warstwę ciasta, przykryj ostatnim kawałkiem ciasta. Posmaruj resztą bitej śmietany całe cisto, udekoruj owocami i czekoladą. Wstaw do lodówki na conajmniej 2 godz.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    marzena06

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !