Sposób przygotowania

Ser biały mielimy trzykrotnie.Okrągłą formę do pieczenia wykładamy folią aluminiową.Herbatniki kruszymy mieszamy z miękkim masłem do uzyskania struktury mokrego piasku.Wsypujemy na dno formy i równomiernie rozprowadzamy,dociskając.Odkładamy do lodówki.Banany obieramy ze skóry i miksujemy blenderem na mus.Ser miksujemy z bananami,tylko do połączenia składników.Dodajemy po jednym jajku,po każdym krótko miksując.Dodajemy cukier,cukier waniliowy oraz sok z cytryny i miksujemy do połączenia składników.Masę wlewamy na ciasteczkowy spód i wstawiamy do gorącego piekarnika do 180 stopni.Pieczemy 1,5 godziny,aż wierzch sernika zrobi się złoty.Zostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do ostygnięcia.Na zimny sernik wlewamy masę krówkową.Schładzamy w lodówce minimum 12 godzin.Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !