Sposób przygotowania

Margarynę roztopić i ostudzić.
Mleko lekko podgrzać, wkruszyć do niego drożdże, posypać 4 łyżkami cukru i odstawić do wyrośnięcia.
Mąkę wsypać do dużej miski, dodać żółtka, wodę, margarynę i wyrośnięte drożdże i wyrobić gładkie ciasto.
Gotowe ciasto oprószyć mąką, przykryć ściereczką i odstawić na około 30 minut do wyrośnięcia.
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ósemki.
Wrzucić je do miseczki, dodać cukier i cynamon i lekko przemieszać celem pokrycia jabłek mieszanką.
Gdy ciasto wyrośnie chwilkę je wyrobić, następnie wałkować placki o grubości około 1/2 cm, naciąć na cztery części.
Na szerszej części każdego kawałka ciasta układać po kawałku jabłka, zwijać rogaliki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zostawiając odstępy.
Odstawić rogaliki do wyrośnięcia, gdy wyrosną piec w temperaturze 175 stopni przez 20 minut.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo zgrabniutkie Ci wyszły :-)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    bardzo takie lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pyszne muszą być
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Extra
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ekstra rogaliki
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ekstra rogaliki
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    cudne rogaliki pod białą słodką kołderką

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !