Sposób przygotowania

MASA RENKLODOWA;700G RENKLOD,2 łyżki mąki pszennej,BEZA;6 BIAŁEK,1 SZK, CUKRU,200 G WIÓRKÓW KOKOSOWYCH.Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą masę.Mąkę pszenną,ziemniaczana,budyń,(proszek)proszek do pieczenia przesiać i połączyć z masą.Włożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.Renklody umyć,przekroić na pół i obtoczyć w mące.Ułożyć na cieście.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*c.Piec 20 min.Białka ubić na pianę,dodawać stopniowo cukier i ubijać.Na koniec dodać wiórka kokosowe(2 ŁYŻKI pozostawić).na ciasto wyłożyć masę kokosową,posypać pozostałymi wiórkami i piec kolejne 45 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    minka

    ciekawie brzmi :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !