Sposób przygotowania

margarynę, cukier waniliowy i zwykły oraz kakao podlać 6 łyzkami wodyi, mieszając, gotować 5 min. następnie wystudzić, wymieszać z żółtkami, mąką z proszkiem do pieczenia, a na koniec z pianą ubitą z białek i bakaliami. Połowę ciasta wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą.
Biszkopty ułożyć na wilgotnej ściereczce i przykryć drugą mokrą ściereczką. Tak zostawić na 45 min. Następnie spody (płaskie powierzchnie) biszkoptów lekko posmarować marmoladą i zlepić po dwa. Tak przygotowane ciastka ułożyć na surowym cieście, zalać pozostałym ciastem. Piec ok. 90 min. w temp. 180-200 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    pyszne;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    deser pysznie się zapowiada
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    przepyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !