Sposób przygotowania

Mąkę wsypać do miseczki, dodać płatki dobrze schłodzonego mleka, cukier puder i jajko. Energicznie wyrobić gładkie ciasto, uformować kulę, włożyć na 30 minut do lodówki. Cienko rozwałkować ciasto, wyciąć krążki o średnicy około 8 cm. Roztrzepać drugie jajko, posmarować krążki. Na każdym ułożyć łyżkę powideł i p[osypać odrobiną orzechów. Uformować pierożki. Ułożyć na natłuszczonej blaszce, posypać resztą orzechów. Piec około 15 minut w temp. 175*C. Podawać oproszone cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zawadka

    mniamniuśne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !