Sposób przygotowania

Podstawa tego spaghetti nie jest mięso jak by się wydawało, ale marchewka i seler naciowy (łodygi a nie liście). Siekamy to naprawdę drobno, można je miażdzyć blenderem. Na oliwie podsmażamy pokrojona cebule razem z posiekanymi warzywami (najpierw marchew potem dodajemy selera). Gdy zbliża się już do miękkości dodajemy mięso. Podsmażamy ok. 5 minut. Zalewamy pomidorami z kartonu i dusimy jeszcze przez jakieś 10 do 20 minut pod przykryciem. Z przypraw tylko sol, pieprz, czosnek i bazylia. Pod koniec gotowania można dodać odrobinę tartego sera żółtego dla zaostrzenia smaku. Na wierzch można udekorować serem żółtym i posypać bazylią. Makaron gotujemy tradycyjnie.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    robię podobny sos i jest super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kome

    doskonaly
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gemini

    Smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    PYSZNE
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    na bogato tak lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    smaczny sosik zrobiłaś.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    to jest danie bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !