Sposób przygotowania

Jest to tradycyjny sposób na parzone ciasto.Warto spróbować:)W garnku zagotowujemy 1/2 litra wody z masłem i solą.Zdejmujemy z ognia i pomalutku dosypujemy mąkę,energicznie mieszamy aby nie zrobiły się grudki.Garnek stawiamy na ogniu i podgrzewamy mieszając do momentu aż ciasto będzie lśniące i będzie odstawać od garnka.Do masy wbijamy pojedynczo jajka i miksujemy.Na koniec dodajemy rodzynki.Ciasto wstawiamy na około 20 minut do lodówki.W tym czasie rozgrzewamy tłuszcz.Na gorący łyżką kładziemy niewielkie porcje ciasta.Osączamy na ręczniku papierowym,podajemy ciepłe posypane cukrem pudrem.Smacznego.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !