Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z pesto
Mięso z krabów, krewetki koktajlowe, pomidory i łososia należy zmielić w maszynce, następnie wymieszać z bradny i parmezanem. Doprawić do solą i pieprzem do smaku. Farsz przełożyć do woreczka foliowego i odciąć róg torebki.
Potem robimy sos:
bazylię, czosnek i orzeszki pinii należy zmiksować z oliwą żeby powstała półpłynna masa. Doprawić do do smaku solą. Do szerokiego garnka wlewamy 2l. wody, pół łyżeczki soli i trochę oliwy. Całość gotujemy. Na wrzątek wrzucamy płaty lazanii i gotujemy je al dente. Na płaty makaronu wzdłuż szerokiego boku wyciskamy farsz i zwijamy w rulon. Kładzimy to na blachę posypujemy parmezanem i zapiekamy w piekarniku przez parę minut.Przed podaniem należy skropić sosem i udekorować świeżą bazylią i cząstkami pomidora.