Sposób przygotowania

Udka z kurczaka umyć, przekroić na pół,osuszyć papierowym ręcznikiem i natrzeć solą i pieprzem. Majeranek,tymianek,bazylię i rozgnieciony czosnek włożyć do miseczki i zalać dwoma łyżkami oleju, powstałą marynatą natrzeć udka.Wstawić natarte udka na noc do lodówki.Piekarnik nagrzać do 180 stopni,piec udka około godzinę.Pod koniec pieczenia posmarować gęstą śmietaną dzięki temu będą miały chrupiącą skórkę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ale pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    wyglądają bosko
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    wspaniałe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Bardzo fajne.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    aromatyczne mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    anoosia

    wygląda smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota taki kurczak...
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    uwielbiam tak przygotowanego kurczaka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Takie udka lubię
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    smaczne, aromatyczne udka a zioła często sprawiają wrazenie przypalonych ale to mnie nie zraza

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !