Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło lub olej, wsypać paprykę w proszku, rozmieszać, dodać cebulkę, zeszklić, dodać paprykę żółtą, chili i ziemniaki, gotować aż ziemniaki będą miękkie. Dodać połowę papryki pieczonej, śmietankę i zmiksować. Doprawić solą. Podawać gorącą, przybraną koperkiem i resztą papryki pieczonej pokrojonej w kosteczkę, można oprószyć lekko odrobiną papryki mielonej. Można zupy nie miksować tylko podawać po zabieleniu śmietanką, która doskonale podkreśla smak papryki, i tej świeżej, i tej wędzonej w proszku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi się !
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszna zupka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    pięknie się prezentuje :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    pyszna zupa :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    dobre
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    nie długo sezon paprykowy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !