Sposób przygotowania

Umyte grzyby - kapelusze -ułożyć w natłuszczonym rondlu wierzchem do dołu.Razem z kapeluszami ułożyć trzony i dusić pod przykryciem około 20 minut .W trakcie duszenia przyprawić solą i pieprzem. Następnie wyjąć trzony grzybów, a na każdym kapeluszu położyć trochę masła . Trzony grzybów i bryndzę przepuścić przez maszynkę , dokładnie wymieszać z łyżką posiekanego koperku . Przygotowany farsz nałożyć na uduszone kapelusze maślaków, , posypać koperkiem i masłem .Ułożyć grzyby w żaroodpornym naczyniu, zapiekać w temp.150 stopni aż przyrumienią się .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !