Sposób przygotowania

Najpierw do miseczki przesiewamy jedną i drugą mąkę , kakao , szczyptę solimy i dajemy proszek , w następnej miseczce ucieramy cukier z margaryna na żółtą masę gładką , dodać esencję i stopniowo suche składniki , powinno powstać gładkie ciasto do tego jeszcze wmieszać posiekane rodzynki. Następnie orzeszki -mogą być inne wsypać do miseczki urywamy kawałek ciasta i formujemy podłużne biszkopty , obtaczamy ciasto w orzeszkach . Układamy podłużne ciasteczka na posmarowanym tłuszczem teflonowych blachach lekko spłaszczamy i piec w piekarniku w 180 st przez 10 minut do momentu aż stwardnieją i nabiorą koloru. Zimne już ciastka układamy na metalowej kratce i polać stopioną czekoladą .

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    no na pewno ;)))))
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    same pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    bardzo kuszące
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    apetyczne te ciasteczka, kuszą, kuszą:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    apetyczne te ciasteczka, kuszą, kuszą:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    wyglądają super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetnie wyszły
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    rewelacyjne takie ciasteczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !