Sposób przygotowania

Cebulę, selera oczyścić, posiekać. Mięso (bez wątróbki) umyć i pokroić na kawałki. Na tłuszczu podsmażyć warzywa z mięsem i grzybami dodać odrobinę wody i dusić do miękkości.
Pod koniec duszenia dodać liść laurowy, gałkę muszkatołową, rozdrobnioną bułkę, ziele angielskie. Dodać również sparzoną wrzątkiem wątróbkę, poddusić. Mięso z wątróbką, warzywami i przyprawami ostudzić i zemleć przez maszynkę.
Do zmielonej masy dodać jajka, sól, pieprz, majeranek i pozostałe przyprawy do smaku.
Pasztet przełożyć do posmarowanej tłuszczem formy, naczynie wstawić do większego z wrzącą wodą, potem do gorącego piekarnika i piec ok. godzinę czasu.

SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    brzmi smacznie :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !