Sposób przygotowania

Pory posiekać i wrzucić do rondla.Podsmażyć je na maśle razem z pokrojoną marchewką i selerem.Dodać czosnek roztarty z solą i liść laurowy.Przesmażone warzywa oprószyć mąką i chwilę smażyć.Wlać śmietanę,bulion i piwo.Dobrze wymieszać i,przyprawić do smaku.Dodać starty ser i mieszać go,aby się rozpuścił,ale nie gotować.Plastry boczku wysmażyć na chrupko i pokruszyć je do zupy,kiedy ser się rozpuści.Podawać gorącą.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    fajna:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    muszę taką zrobić
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oj dobre to musi być
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    szkoda, że zdjęcia nie ma takiej zupki bo brzmi ciekawie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karmel

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajna nazwa :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    pierwszy raz słyszę o zupie z piwem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !