Sposób przygotowania

Mięso natrzyj solą, szczyptą mielonego pieprzu, trzema łyżkami masła, a następnie ułóż w brytfannie i piecz 40 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 190 stopni.
Na pozostałym maśle zeszklij drobno posiekaną cebulą. podlej bulionem grzybowym. dodaj koncentrat pomidorowy, tymianek, sól, pieprz. Sos zagęść mąką wymieszaną w małej ilości wody. Polej nim mięso w brytfance, piecz kolejne 4o minut. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w plastry, pokrop olejem, oprósz solą i mieloną papryką. piecz razem z mięsem ok. 30 minut. Podawaj do pieczonego mięsa. Przed podaniem danie udekoruj listkami bazylii.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !