Sposób przygotowania

Mąkę,płatki owsiane, cukry, sól i proszek do pieczenia dokładnie mieszamy razem.

Jajka, kefir, sok z cytryny i ostudzone masło mieszamy dokładnie w drugiej miseczce.

Łączymy suche składniki z mokrymi oraz skórką otartą z dużej cytryny (należy najpierw spażyć skórkę wrzątkiem) i kandyzowaną skórką cytrynową (część zostawiamy do dekoracji)i mieszamy ale niezbyt długo i dokładnie.

Formę do mufinek wykładamy papierowymi papilotkami.

Do papilotek nakładamy ciasto tak do 3/4 wysokości i wstawiamy do piekarnika na ok 20-25 minut nagrzanego do 180 C.

Po upieczeniu dekorujemy kandyzowaną skórką z cytryny.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !