Sposób przygotowania

Schab myjemy osuszamy ręcznikiem i rozbijamy na cieniutko każdy kotlecik Doprawiamy sola,pieprzem i czosnkiem Na każdy plaster schabu rozkładamy cieniutko pokrojona w paseczki paprykę i ogóreczka,posypujemy żółtym serem. Zawijamy (można sobie pomóc nitka lub wykałaczką) i panierujemy. Najpierw jajo,maka znowu jajo i bułka. Rozgrzewamy patelnie i dusimy na małym ogniu roladki z każdej strony ok 10 min.(W zależności jakie grube są nasze roladki) Następnie odkrywamy pokrywę patelni i podsmażamy na złoty kolor też z każdej strony i gotowe . . . :) Podawać z czym kto lubi :-) Ja podałam z ziemnaczkami i surówką z kapusty kiszonej. SMACZNEGO . . . . .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !