Sposób przygotowania

Mąkę przesiać przez sito, zrobić w niej zagłębienie dodać sodę wodę i olej. Wymieszać składniki, zagarniając nożem małe partie mąki, aż do całkowitego połączenia się ich, po czym wyrobić ręką. Ciasto powinno być gładkie. Ciasto pozostawić na pół godziny. Następnie rozwałkować bardzo cienko, posmarować margaryną, złożyć na pół. Złożone na cztery części ciasto wałkować. Czynności te powtarzać do wykorzystania przewidzianej ilości margaryny. Na koniec ciasto rozwałkować bardzo cienko nałożyć i rozsmarować owoce z cukrem. Ciasto złożyć jak strucle i piec w piekarniku do zrumienienia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !