Sposób przygotowania

Wszystkie wyżej wymienione składniki wysiekać i ciasto podzielić na 3 części, do jednej dodać kakao.
Ser: 1 kg sera, 25 dkg cukru, 1 szkl. kwaśnej śmietany, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka mąki krupczatki, 8 białek, zapach migdałowy lub waniliowy.
Ser zemleć trzy razy i utrzeć z cukrem, dodać śmietanę i resztę składników, na koniec pianę.
I piec: ciasto jasne - ser - ciasto ciemne - ser - ciasto jasne. Piec 1 godz. Polać polewą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Szkoda, że nie ma zdjęcia tego serniczka w przekroju. Zapowiada się ciekawie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !