Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z letnim mlekiem ,łyżką cukru i czterema łyżkami mąki ,odstawić do podrośnięcia. Żółtka utrzeć z cukrem,dodać sól,rozczyn,stopione masło i mąkę,wyrobić gładkie ciasto ,na koniec dodać rodzynki (wcześniej namoczone w ponczu) Formę do babki wysmarować i napełnić ciastem do 1/2 wysokości. Piec 15 min w temp.200st ,zmniejszyć temp.do 180st i piec jeszcze 45-50min. Ostudzone ciasto nasączyć pozostałym ponczem i polać polewą .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    zjadłabym kawałeczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    zjadłabym kawałeczek
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo ładna babka.
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    bajeczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ilona15

    przepiękna, pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !