Sposób przygotowania

Ziemniaki rozgnieść dokładnie widelcem. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę i poddusić w 2 łyżkach smalcu. Przygotowane składniki wymieszać ze zmieloną wątróbką , dodać jajka i majeranek. Posolić, dodać pieprz i wymieszać. Uformowane klopsiki obtoczyć w tartej bułce. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem , ułożyć w niej klopsiki i piec około 40 minutw piekarniku w temperaturze 180 stopni. Kiszoną kapustę poddusić na smalcu , dodać bulion i dusić około 20 minut. Doprawić do smaku. Klopsiki ułożyć na kapuście.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    piotereq

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !