Sposób przygotowania

Morele myjemy i kroimy w paski,rodzynki myjemy i osączamy,dwie cebulę drobno siekamy a jedną szpikujemy gozdzikami i liśćmi.Kapustę myjemy i osuszamy i drobno kroimymy.W rondelku stapiamy masło i szklimy cebulę,dodajemy imbir,rodzynki,morele i kapustę i chwilę smażymy mieszając,dodajemy sól,pieprz,następnie wlewamy wino ,wkładamy naszpikowaną cebulę i gotujemy na małym ogniu 30 min co jakiś czas mieszając.Wyjmujemy cebulę z gozdzikami ,nadmiar płynu musi odparować doprawiamy do smaku wlewamy sok z cytryny i wszystko dokładnie mieszamy.Podajemy z ryżem lub jako dodatek do mięs.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    pekińska na sposób wykwintny...ciekawie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo wyrafinowany przepis. Warto wypróbować, bo brzmi apetycznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !