Sposób przygotowania

Z białek ubijamy pianę, dodajemy cukier i żółtka, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a na końcu kakao.Pieczemy w temp. 175 stopni około 30 minut.
Masa:
3 małe śmietany kremowe
3 galaretki wiśniowe
4 śmietan-fixy
2 łyżki cukru pudru
duży słój wydrylowanych wiśni
Wiśnie odsączamy, a do soku dodajemy tyle wody , aby powstało 3/4 litra płynu.
Odlewamy 3/4 szkl soku i roprowadzamy w nim galaretki, a pozostały sok zagotowujemy.Następnie dodajemmy rozprowadzoną galaretkę i gotujemy na wolnym ogniu około minuty.Wrzucamy wiśnie, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia.
Śmietanę ubijamy ze smietan-fixami, dodajemy cukier puder.
Biszkopt przekrawamy na pół i skrapiamy rumem.
Na spodnim biszkopcie układamy kupkami tężejącą galaretkę, a w powstałe luki zapełniamy bitą śmietaną. Przykrywamy drugim biszkoptem i znów układamy galaretkę i bitą śmietanę.Na wierzch ścieramy tabliczkę czekolady i wstawiamy do lodówki.
Jest przepyszne -polecam.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !