Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, olej i proszek do pieczenia wymieszany z mąką. Nastęnie włożyć pianę ubitą z białek i starannie wymieszać. Podzielić ciasto na połowę, z jednej części oddzielić 1/3. Do największej porcji ciasta dodać mak i dokładnie wymieszać. Do drugiej, średniej, wsypać kakao i wymieszać, a najmniejszą wymieszać z łyżką kisielu. Formę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Najpierw przełożyć do formy ciasto z makiem, na środku rozgarnąć trochę ciasta i włożyć w to miejsce ciasto z kakao. Także w nim zrobić na środkumiejsce na jasne ciasto. Piec ok. 50 min. w temperaturze 180-200 stopni.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    fajna nazwa ciasta :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszne jedzonko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !