Sposób przygotowania

Śledzie dokładnie opłukać, zalać zalewą przygotowaną z zimnej przegotowanej wody i octu w proporcjach 4:1. Odstawić do lodówki na ok. 12 godzin. Następnie dokładnie odsączyć. Ogórka konserwowego pokroić w cienkie plasterki. Kłaść po plasterku ogórka na każdym matjasie, zwijać w ślimak i spinać wykałaczką. W ślimaku umieszczać dodatkowo po jednym kaparze.
Ze stratego na tarce jabłka, chrzanu, śmietany i majonezu przyrządzić sos, doprawić do do smaku solą i pieprzem. Ułożyć na dnie talerza, na nim położyć śledzie, posypać krążkami cebuli.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    darek6

    cieawe hmhm
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    brygida

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Monika188

    znam polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Monika188

    znam polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !