Sposób przygotowania

Cukier, masło, smalec, kakao i jaja utrzeć na pianę. Dodać mąkę, mleko i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Wyłożyć do wysmarowanej tortownicy. Wstawić do nagrzanego piekarnika na pół godziny. Zrobić krem: Półtora szklanki mleka rozrobić z mąką i cukrem waniliowym. Żółtko utrzeć z cukrem. Pozostałe mleko zagotować. Żółtka zaparzyć wrzącym mlekiem, dodać mleko z mąką i wanilią, wymieszać. Mieszaninę podgrzewać na ogniu, stale mieszając, do zagotowania. Zdjąć z ognia i mieszać do wystygnięcia. Biszkopt po przestygnięciu przełożyć kremem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !