Sposób przygotowania

Podudzia myhemy, obieramy ze skór i obtaczamy w mące. Rozgrzewamy na patelni oliwę i podsmażamy na złoto kurczaka. Wszystkie trzy papryki kroimy w cienkie paseczki. Zdejmujemy mięso z patelni i a na jego miejsce wkładamy pokrojona w plasterki cebulę. Dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku. paprykę, pomidory i oregano. Gdy się zagotuje - mieszamy. Kurczaka ułozyć na warzywach, doprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy szczelnie i dusimy przez 2025 minut aż mięso będzie miękkie. Gdy juz mięso będzie gotowe przekładamy na duży półmisek, przybieramy listkami oregano.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !