Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kostkę, mielimy w maszynce o grubych oczkach, dodajemy sól czosnkową Prymat, czosnek i przyprawy wg smaku, wodę i dokładnie wyrabiamy. Odstawiamy na godzinę. Jelita odmaczamy w wodzie, nakładamy na lejek masarski nałożony na maszynkę do mięsa, nakładając masę mięsną formujemy kiełbasy w jelitach zabezpieczając je na końcówkach.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    juz na swieta akcja?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    pewnie będzie zamrożona
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    pyszna domowa kiełbasa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !