Sposób przygotowania

Umyte grzyby zalewamy przegotowaną wodą i odstawiamy na 2 godziny.,następnie gotujemy.Cebulę myjemy nie obieramy,obieramy marchewkę i pietruszkę wkładamy do rondelka i zalewamy gorącym bulionem,dodajemy listek laurowy,pieprz,ziele angielskie i lubczyk i doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu 30 min.Odcedzamy i łączymy z wywarem z grzybów z usiekaną kapustą i pokrojone w paseczki grzyby gotujemy 15 min,następnie wlewamy sok z kapusty i gotujemy następne 5 min,dodajemy roztarty z solą czosnek i mieszamy,doprawiamy do smaku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oj zjadło by się taką prawdziwa kwaśnicę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !