Sposób przygotowania

Wołowinę kroimy w niedużą kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie podsmażamy na głębokiej patelni. Do wołowiny dolewamy wody i dusimy około 40 minut, co jakiś czas mieszając.

W międzyczasie możemy przygotować guacamole: awokado obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Z pomidora usuwamy gniazdo nasienne i również drobno kroimy. W miseczce mieszamy awokado z pomidorem, skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy jogurt naturalny. Wszystko dokładnie mieszamy.

Gdy mięso będzie już miękkie, zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy wodę. Następnie na patelnię wlewamy sos meksykański (dodajemy też opcjonalnie czerwoną fasolę), dokładnie mieszamy i chwilę wszystko razem podgrzewamy.

Gotowe chili podajemy z chipsami nachos i guacamole.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczna propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !